gennaro logo new

2019. október 25.

IMG 20191017 113625Az idén sokáig élvezhetjük az őszi napsütést, ezért készségfejlesztő iskolánk tanulói és munkatársai egy szép napsütéses csütörtöki napon kirándulni mentek a Normafához.


8 óra előtt a diákok mosolyogva, izgatottan érkeztek az iskolába. Mindenki nagyon várta a közös sétát. Az Anna réten megpihenve a fiatalok eldönthették, hogy a réten és a Normafa játszótéren vagy a János-hegy felé vezető erdei úton töltenék szívesebben a délelőttöt.

Az ilyen és ehhez hasonló alkalmak lehetőséget adnak a társadalomba való beilleszkedés elősegítésére, emellett pedig jelentősen hozzájárulnak a tanulók együttműködési és szociális készségeinek fejlődéséhez. A kirándulás lehetőséget nyújtott a helyes közlekedési szabályok elsajátítására és betartásának gyakorlására. A játékok, a szabad programok és a természet jótékony hatást gyakorolnak a testi és lelki egészségre, emellett az őszi időjárás, a természet változásainak megfigyelése környezeti nevelésünk részét képezi.

A séta alkalmával gyűjtött őszi termésekből és falevelekből készített munkák elősegítik a kreativitás és a finommotorika fejlődését, emellett pedig a tárgyakra pillantva eszünkbe juthatnak a közös nap élményei és szépségei.

Barna Márta
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech