gennaro logo new

2019. szeptember 26.

boldogiskolaMásodik éve vehettem részt egy minden tekintetben különleges, nagyszabású címátadó ünnepségen, amelyen megkaptuk a 2019/2020-as tanévre is a Boldog Iskola címet.
A Jobb Veled a Világ Alapítványhoz beadott pályázatunkban vállaltuk, hogy három osztállyal, a 8. a 9. és a 12/1 – udvaros osztállyal veszünk részt a programban.

 

 

 

 

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az egyes témakörök sorrendben:

- Boldogságfokozó hála
- Optimizmus gyakorlása
- Kapcsolatok ápolása
- Boldogító jócselekedetek
- Célok kitűzése és elérése
- Megküzdési stratégiák
- Apró örömök élvezete
- Megbocsátás
- Testmozgás
- Fenntartható boldogság

A tanév során a témáknak megfelelően a pozitív pszichológia eredményeire építve kapunk ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez esetünkben az általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. A résztvevő pedagógusok és diákok kreativitásától függ, hogy ezt hogy tudják adaptálni saját iskolánkra vonatkozóan.

Az idén az ünnepségnek a Budapest Kongresszusi Központ adott otthont, ahol neves pszichológusok, pedagógusok mondták el tapasztalataikat, a legújabb kutatási eredményeket, valamint a Boldogságóra programmal kapcsolatos tapasztalataikat.

Boldog Iskola cím egy tanévre szól, s mi boldogan viseljük ebben az évben is ezt a kitüntető címet.

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető        

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech