gennaro logo new

2019. április 16.

20190404 105713A szövött-tárgy készítést és a textil- és fonalmentést tanuló osztályainkkal látogatást tettünk a Goldberger Textilipari Gyűjteményben. A szakmai elmélet tantárgy keretein belül a textilipari ismereteinket szerettük volna gyakorlati élményekkel is kiegészíteni.
Tanulóink múzeumpedagógus segítségével ismételték át a természetes eredetű fonalak fajtáit, majd megtapintották a különböző fonalakból készült textileket. Miután felelevenítettük az eddig tanultakat, megfigyeltük, hogy milyenek a kékfestéssel készült textilek, ruhák, illetve részletesen megismertük a kékfestő technika folyamatát, lépéseit.

Ezt követően a diákok kipróbálták a régi nyomódúcokat, és az így készült díszített papírokat haza is vihették. A kiállításon végigsétálva láttunk régi textil-és selyemszövő gépet, illetve gyönyörködtünk régen használt ruhamintákban és a korabeli divatot tükröző öltözékekben is.
A foglalkozás végén mindenki alkothatott egy saját nyomódúcot egyénileg tervezett formákkal, amit rögtön ki is próbáltak tanulóink.
A nap végén saját készítésű emlékekkel és rengetek új tudással gazdagodva tértünk haza.

Iványi Lídia    
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech