gennaro logo new

2018. október 19.

20181001 114338A mese sok mindent jelenthet. A mese lehet fantázia, nyugalom, menekülés, megérkezés, együttlét, kapcsolódás.
A mese bármi lehet.
A mesevilág lehet az a hely, ahol minden megtörténhet és annak az ellentéte is. Bárkivé, bármivé válhatsz.
Nem tudnék fontosabb dolgot említeni az érzelmi nevelés területén a gyermekkorban annál, mint hogy ezzel a világgal megismerkedjenek a gyermekek. Nagyon sok mindent tanít, és olyan módon segít kifejezésre juttatni legbensőbb érzéseinket, amire kevés más dolog képes ily módon.

Ezért nagyon fontos számunkra, hogy a mi tanulóink is találkozzanak minél többet mesékkel, népmesékkel. Meg is ünnepeltük mi is a népmese napját, aminek keretein belül a szakiskolás osztályok testvérosztályt választottak maguknak az általános iskolai osztályok közül. Ezt követően nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy előadjanak egy népmesét kisebb társaiknak. A lázas készülődés nagyon kreatív megoldásokat eredményezett. A nagyok báboztak, diavetítőztek, beöltöztek, citeráztak és meséltek.
Meséltek a királyfiról, királylányról, próbákról, igazságról, méltó büntetésről, jutalomról.
Meséltek a találkozásokról, a megismerésről, az együtt töltött idő öröméről. És arról, hogy milyen jó, hogy mindannyian mások vagyunk és ennek mind helye van, nem csak a mesékben, hanem a való életben is. Így megtestesíthetjük Henry Van Dyke gondolatait:
„Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni."

Iványi Réka   
gyógypedagógus

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech