gennaro logo new

2014. február 10.

hallelujahHogy mi az a csodahegy? Egy karácsonyi élmény.
A mellékelt kép úgy érzem visszaad valamit abból amit átéltünk.
Lídia, a Down szindrómás kislány győztesen tartja magasba hangszerét, miután sikerült elénekelnie és eljátszania a Glory Allelujah című dalt.
Körülvesszük, vele éneklünk és bekapcsolódnak társai is.
Áldottak a kicsinyek, mert ők tudnak nagyok lenni...



Hegyhát

Ha nem tudod elképzelni, hogy Isten hogyan szolgál, nézz meg egy virágot vagy igyál egy pohár vizet...de az is elég, ha egyszerűen rámosolyogsz valakire.

Csoda történt velem december végén.
Egy varázslatos világba csöppentem. Közel a Normafához, napfényben ragyogó zúzmarás ágak között majd' harminc fiatal lány és fiú haladt kedvesen és elszántan a Hegyhát utcán.
Betlehemet vittek sérült gyerekeknek. Mint pásztorok jártak, és ki mit tudott azzal állt elő: muzsikával, tánccal, süteménnyel, örömmel...és átragyogott rajtuk Betlehem csillaga kisebb testvéreink mosolygó arca előtt.
Tematikus nap 2013 55Azt hiszem nemcsak én éreztem, hogy bizony többet kaptunk, mint adtunk.
Jó ha időnként átgondoljuk mit jelent szolgálni. Mindenki szolgál valamilyen módon.
Van aki szolgál, van aki szolga és van aki szolgáltat.
Vannak nemes és odaadó szolgálók, mint az anya aki virraszt beteg gyermeke mellett, vagy a tűzoltó aki behatol egy omladozó füstölgő házba, hogy onnan kimentsen valakit. De lehet hogy valaki egyszerű bolti eladó és olyan csodálatos szolgáló szíve van, hogy mindenki felüdül mellette, vagy lehet valaki rab, és mégis átsüt rajta a szabadság.
Vannak olyanok akik szolgák, mert nem tehetnek mást. Rabjai valakinek vagy valaminek, de nem szabad akaratukból, hanem sodródásból, tudatlanságból vagy erőszakból. Lehet egy anya is szolgája gyermekének, lehet egy üzleti alkalmazott is rabszolga és lehet valaki a saját indulatainak foglya.
És van aki szolgáltat. Ha ad, tudja mennyiért teszi. Sohasem ad annál többet, mint amennyi megéri neki. Lehetek paragrafusokkal szabályozott szolgáltató vállalat, sarki közértes, rendőr, orvos, tanár vagy diák, ha nem tudom magam feledni egy pillanatra sem, csupán jól szabályozott gép lett belőlem. Így lesz a művészből iparos és az orvosból rideg műszer. Ez is szolgaság.
Tematikus nap 2013 48Valószínűleg mindnyájunkban megvannak a szolgálat és a szolgaság lehetőségei és buktatói, és ott kavarognak életünkben a fent leírt beállítódások. Ha időnként úgy érzem be vagyok zárva munkákba és indulatokba, teljes elkeseredés helyett inkább arra gondolok, hogy Ő hogyan csinálja.
Isten szolgál és sohasem szolgáltat. Szolgai formát öltött és szolgálta teremtményeit. Enni adott, gyógyított és lábat mosott. Tanított és buzdított. Aztán odaadta magát teljesen, hogy kenyérré és borrá lehessen.
Ő a szolgálatra való készséget tovább adja minden tanítványának.
Így a szolgálat sohasem nyűg. Igazán szolgálni csak egészen szabad ember tud.
A szolgálat örömöt és békességet jelent, ha szabadon adom magam a jóra, érdek és zúgolódás nélkül.
A szolgálat szívében szeretet lüktet, mely új életet ad. És ez az élet Istenre mutat.
Ebből értettem meg valamit 2013. december 21-én, ott a „Hegyháton" a Down szindrómás és autista gyerekek, és a feléjük szolgáló gimnazisták között.

BL

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech